04.12.2019р. Відкритий урок хімії.

Сучасні уроки визначаються різноманіттям форм організації навчання і на кожному необхідно навчити учня любити і хотіти, а вже потім знати і вміти. Один із таких уроків – урок хімії  у групі №11, провела  викладач, яка цього року підлягає атестації,  Мацола Мирослава Іванівна. Тема уроку «Харчові добавки Е-числа» дуже актуальна сьогодні. Майбутні електрики дізналися, що таке харчові добавки, на які групи вони поділяються, а головне – самостійно дійшли висновку про їх вплив на організм кожного, навчилися знаходити записи про добавки на етикетках.  При поясненні     матеріалу вдало використано  відеофільм «Харчові добавки: як виявити небезпечні?». Учні спробували перевірити чи дійсно натуральні (корисні) барвники знаходяться в йогуртах, а потім перевірили це в запропонованих йогуртах різних виробників. Інформацію про деякі харчові добавки вони знаходили самостійно, використовуючи власні смартфони.

В результаті отриманої інформації учні зробили певні висновки і більшість із них пообіцяли відмовитись від надмірного вживання чіпсів, сухариків та ін. Наприкінці уроку Мирослава Іванівна роздала всім пам’ятки – таблиці шкідливих харчових добавок, наголосивши, що наше здоров’я в наших руках.