Виробниче навчання в умовах карантину

30.04.2020р. Виробниче навчання в умовах карантину

З перших днів карантину педагоги Тячівського  професійного ліцею переформатували свою роботу, запровадили дистанційне навчання для підготовки кваліфікованих робітників.

Відомо, що виробниче навчання містить теоретичну та практичну частину. Найважче організувати саме практичну роботу, яка  за сприятливих умов відбувалася б або в майстернях, лабораторіях, або у навчальних та виробничих цехах і підрозділах підприємств. Але карантинні обмеження внесли свої правки  у освітній процес нашого закладу: змінився формат навчання на дистанційний, вибудувалися нові комунікації із педагогами… Але – і це особливо приємно! – аж ніяк не вплинули на бажання опанувати професію. Наполегливість, готовність до самоорганізації, творчий підхід, посилена увага та відмінний результат демонструють групи майбутніх кухарів.  

Учні груп №№ 1, 3 під керівництвом майстрів виробничого навчання Погоріляк О.І., Овечкіної А.А., Григоренко Г.П., Лигирди К.П. продемонстрували свої знання, уміння та навички під час проведення дистанційного виробничого навчання на тему: «Технологія приготування прісного тіста та виробів з нього» та «Технологія приготування виробів з м’яса». Звісно, що цьому передувала кропітка робота в майстернях, де учні засвоїли прийоми організації робочого місця, приготування та подачі страв.

Педагоги радіють завзяттю своїх учнів та впевнені: саме такі, ініціативні та професійні кухарі здобудуть прихильність роботодавців та своє «місце під сонцем». Мабуть, саме зараз і сім’ї наших учнів особливо відчули переваги професії «кухар, офіціант», коли можна скоштувати смачні вареники та пельмені, приготовлені їхніми дітьми.

Ми пишаємось нашими майстрами та учнями, які можуть так злагоджено працювати  навіть дистанційно.

Ви просто чудові!

На фото: Савчук Вікторія, Мезей Іван, Буркало Наталія, Бедей Ніка, Ціпле Лаврентій, Візичканич Ірина, Муслідінов Мустафа, Роман Каріна.